Städning för företag – 5 tips för att hitta rätt!

Om du har kommit igång med er förening eller ert företag och dessutom har egna lokaler där ni håller till, kan det vara en avlastning att anlita en städfirma som sköter om kontoret och ser till att allt är rent och fräscht. Städning för företag behöver inte vara dyrt, och tiden ni sparar kan läggas på roligare och viktigare saker.

Vi ger dig 5 tips på vad du bör tänka på när du anlitar städföretag, och var du hittar bäst städning till företag. Få tid över till vad du själv vill jobba med!

1

Företagsstädning med kvalitetsstämpel

Det finns många branschorganisationer och initiativ som gör det lättare för konsumenter att välja bra städföretag. Om du vill ha miljövänlig företagsstädning, auktoriserad av branschorganisationen Almega, och som är både miljö- och kvalitetscertifierad kan du vända dig till Städsystem – en städfirma med lång erfarenhet och utbildad personal. Här specialiserar man sig på företagsstädning och särskilt lite större bolag.

2

Företagsstäd – priser

Olika städfirmor skiljer sig åt i priser, men du bör räkna med att få betala kring 300–500 kr/tim. Kom överens om ett pris och tidsåtgång innan uppdraget påbörjas, för att slippa överraskningar. Tänk på att ni som företag eller förening inte kan utnyttja RUT-avdrag för att sänka kostnaden. Om ni är momsregistrerade kan ni dock räkna av momsen istället. Be om offert från flera firmor och diskutera priset.

3

Vad ingår i städning för företag?

Olika städfirmor har olika utbud, och många anpassar sig gärna efter era önskemål. Vissa erbjuder även tilläggstjänster man kanske inte tänker på, som fönsterputsning eller snöröjning, eller varför inte abonnemang på en fruktkorg varje vecka? Prata med olika städfirmor för att se vilka tjänster som ingår som standard och vad ni skulle behöva betala extra för – och betala inte för mer än du behöver!

4

Hitta bäst kontorsstäd

Många städföretag har garantier för att du ska bli nöjd. Du kan alltid testa en städfirma och byta om du efter flera städtillfällen inte är nöjd – det kan handla om såväl städresultat som hur du blir behandlad som kund. På en omdömessajt som Reco kan du hitta städföretag med gott omdöme – men tänk på att få omdömen inte nödvändigtvis innebär att ett företag är dåligt, det kan vara nystartat eller inte lika påstridiga om att kunderna ska betygsätta!

5

Städfirma med kollektivavtal

Städbranschen har ett visst rykte som ”smutsig” och det finns helt klart många städfirmor som har låga löner och oschyssta villkor för sina anställda. För att vara säker på att du anlitar ett bolag med schyssta villkor bör du därför kontrollera att de har kollektivavtal. En städfirma som 50-femme går steget längre och är ett uttalat feministiskt städbolag, där personalen i snitt har 30 % högre lön än branschen i övrigt.

Copyright © All Rights Reserved